Ruimte om te groeien

Werken vanuit huis, fietsenstalling, opslag. De eerste kernwoorden bij het realiseren van het ontwerp.


We willen graag een bijgebouw in de tuin waarbij de aandacht van het woonhuis niet verdwijnt. De verbinding mag er zijn, maar het mag het niet overtreffen. De verschillende bergruimten moeten vooral praktisch zijn. De overige ruimte moet op verschillende manieren in de toekomst te gebruiken zijn. Een thuiswerkplek, ruimte om te spelen, ruimte voor een feestje, mogelijkheid om te studeren.


Aan de straatzijde is een fietsenstalling gerealiseerd. Hier zijn twee stroken met daglicht toegevoegd om het een open karakter te geven en de wand te breken. Aan de achterzijde de tuinberging. Dit is voornamelijk een opslagruimte met voldoende pakruimte. Daartussen is de multifunctionele ruimte gecreëerd. Aan de tuinzijde is er meer dan voldoende daglicht en aan die zijde is ook de toegang met dubbele deuren. Goed af te sluiten om te werken, maar ook zeker goed te betrekken bij de tuin. Door de sprong tussen de onderdelen, worden de diverse onderdelen van elkaar afgezonderd, maar door de doorlopende kap is het toch één bijgebouw.


De positie van het bijgebouw sluit aan bij de behoeften. Vanaf de oprit zijn de fietsen te stallen en bij de multifunctionele ruimte schijnt de namiddagzon lekker naar binnen. De materialen zijn zo gekozen dat dezen ondergeschikt zijn. De dakpannen komen overeen met de dakpannen van het woonhuis. De donkere kleur van de gevelbekleding sluit hier goed bij aan.

  • Onze stappen:
  • 1
  • 2
  • 3
meer over mijn mogelijkheden
samen tot ‘t gewenste resultaat
samen tot ‘t gewenste resultaat

Wij vinden uw privacy erg belangrijk! aarom informeren wij u dat wijgebruik maken van funtionele en beperkte analytische cookies. Meer informatie over D hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u vinden in ons privacy statement.