Opnieuw ontdekken

Aan de rand van de Sallandse Heuvelrug is een jaren ’30 woning verbouwd.


De wensen: het creëren van een nieuwe keuken met leefruimte gepaard met veel licht en een open karakter richting de tuin. We houden van moderne onderdelen, maar we willen het karakter van het woonhuis niet verstoren. Ook willen we graag het hele jaar door kunnen genieten van de aangrenzende tuin en het omringende landschap.


De uitbreiding: de bestaande kleine aanbouwen zijn gesloopt en daarvoor is een moderne uitbreiding in de plaats gekomen. Er is gekozen voor een andere materialisatie bij de uitbreiding om zodoende het mooie karakter van de jaren ’30 woning niet aan te tasten. Vanaf de straatzijde is er een klein onderdeel te zien, maar dit geeft niet weer wat er daadwerkelijk aan de achterzijde is gebeurd. De aanbouw met dubbele schuifpui naar de achtertuin heeft een heel open karakter.


Omdat er is gekozen voor zwart houten gevels, geeft dit een respectvol beeld naar de donkerrode gevelstenen van de bestaande woning. De achterdeur is ook bekleed met deze houten delen. Op deze manier gaat de deur op in het geheel. Wel is er gekozen voor een glasstrook om daglicht in het portaal te krijgen en de achterdeur ook zichtbaar is vanaf de buitenzijde. De uitbouw van de keuken is omlijst door een felsbanen gevelbekleding zodat er een onderbreking is in de houten gevel en het zodoende niet overweldigend overkomt.


Al met al een rustgevende, lichte plek om te leven en te genieten.

meer over mijn mogelijkheden
samen tot ‘t gewenste resultaat
samen tot ‘t gewenste resultaat

Wij vinden uw privacy erg belangrijk! aarom informeren wij u dat wijgebruik maken van funtionele en beperkte analytische cookies. Meer informatie over D hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u vinden in ons privacy statement.